ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM
ÜNİVERSİTESİ

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Ücretsiz Üç Boyutlu Modelleme Programları

01. Blender

Ücretsiz 3D yazılım
Big Buck Bunny adındaki bu harika animasyon, ücretsiz 3D yazılım aracı Blender kullanılarak yapıldı.

Eğer 3D animasyon konusunda meraklıysanız ama yazılımlar pahalı geliyorsa, o zaman işte fırsat. Blender tüm işletim sistemleri için hazırlanmış, ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılım paketidir.

Blender Vakfı 2002 yılında Ton Roosendaal tarafından kuruldu. Bu uzun zaman sürecinde Blender, 3D dünyasında en büyük kaynak verilere sahip oldu. Program yapımcıları sürekli yeni geliştirmeler üzerinde çalışıyor. Bu yazılım ile 3D modelleme, tekstüre, animasyon, render ve kompozisyon da dahil olmak üzere bir çok çalışma yapabilirsiniz.

Blender : son sürümünü indirmek için buraya tıklayın

02. Daz Studio

Ücretsiz 3D yazılım
249 $ satış fiyatı olan Daz Studio artık tamamen ücretsiz indirilebiliyor.

Daz Studio, sanatçı, tasarımcı ve meraklıların, pozlama, sanal insanlar, hayvanlar, sahne, araçlar, aksesuarlar ve ortamlar kullanılarak dijital sanat yaratmak için kullanabileceği bir animasyon aracıdır.

Daz Studio 4.5 indirmek için tıklayınız

03. Softimage Mod Aracı

Ücretsiz 3D yazılım
SoftImage ile ticari olmayan oyunlar geliştirebilirsiniz.

Eğer oyun geliştirme işinde iseniz, Maya ve 3ds Max ekiplerinin hazırladığı Softimage Mod kullanabilirsiniz.  Tasarım yazılım şirketi olan Autodesk, aynı zamanda ticari olmayan oyunlar geliştirmek için bu şahane 3D modelleme ve animasyon paketini sunuyor.

Softimage Mod Aracı indirmek için tıklayınız

04. Sculptris

Ücretsiz 3D yazılım
Pixologic Sculptris : Dijital heykel sanatı ustası!

Dijital heykel sanatıyla ilgileniyorsanız,  Sculptris  Pixologic ile mutlaka tanışın. Tüm beceri düzeyleri için düşünülmüş, hızlı ve kolay bir şekilde kavranan ve deneyimli CG sanatçılar için de harika bir başlangıç ​​noktasıdır.

Sculptris Pixologic, günümüz piyasasında kullanılan en yaygın altyapı olan Zbrush modellemeye dayanmaktadır. Çalışmanızı üst seviyeye taşımak için hazır olduğunuzda, Sculptris ile öğrenilen beceri ve yapılar Zbrush’a doğrudan aktarılabilir.

Sculptris indirmek için tıklayınız

05. Houdini (Çırak Sürümü)

Ücretsiz 3D yazılım
Bu ücretsiz Çırak sürümü ile Houdini kullanıma hazır

Houdini ; Yayın, eğlence, film ve görselleştirme için medya sektöründe yaygın olarak kullanılan bir 3D animasyon ve görsel efekt aracıdır. Ticari sürümleri ise, 2.000 $ ‘a yakın bir tutardan başlıyor.

Program, becerilerinizi geliştirmek ve kişisel projeler üzerinde çalışmak için tüm özellikleri ile sunuluyor. Ticari olmayan çalışmalar için ve öğrenme amaçlıdır.

Houdini Çırak indirmek için tıklayınız

06. Vue 11

Ücretsiz 3D yazılım
Eon’s Vue 11 PLE ile gerçekçi 3D ortamlar yaratmaya başlayın!’

Eon-yazılım Vue 11 ürün yelpazesi içinde iki ücretsiz sürüm sunmaktadır. Kişisel öğrenme amaçlı bu üstün programların, Vue 11 Infinite ve Vue 11 XStream adında, ticari olmayan sürümleri bulunmaktadır.

Programda zaman sınırı yoktur, ancak, sadece PLE formatında kaydedilebilecek dosyalar, yazılımın diğer sürümleri ile uyumlu değil ve filigran eklenerek kaydediliyor.

Vue 11 PLE indirmek için tıklayınız

07. Maya ve 3ds Max Ücretsiz Deneme

Ücretsiz 3D yazılım
Autodesk tarafından sunulan Maya ve 3ds Max adlın programları , 30 günlük ücretsiz sürüm ile satın almadan önce deneyin

Evet, program sonsuza kadar ücretsiz değil. Ama bir tasarım yazılım devi olan Autodesk, size başarılı bir gelecek için altyapı sunuyor.

Yazılımın Bu kapsamlı adet dünyanın önde gelen görsel efekt ve animasyon stüdyolarının birçok kişi tarafından kullanılan sanayi sık vardır, ve en azından size geri 3.675 $ koyacaktır satın almak. Autodesk bu ürünlerin her ikisinin de büyük birer yatırım olduğunu biliyor ve bu yüzden müşterilerine, satın almadan önce denemek için fırsat veriyor.

Maya 2013 ücretsiz deneme sürümünü indirmek için buraya tıklayın

2013 3ds Max ücretsiz deneme sürümünü indirmek için buraya tıklayın

07. Renderman

Çoğu zaman Renderman ile, belli bir renderer’ı yani yazılımın ifade edildiği düşünülür. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi Pixar’ın Renderman’i olarak adlandırılan ürünle, Renderman standardının, kelime olarak karıştırılmasıdır. Pixar’ın Renderman ürünü, bir render çözümü sunarken, Renderman olarak ifade edilen ise bir sahne tanımlama sistemi ya da bir başka deyişle yazılımlar arası 3D standardıdır. Modelleme ve Render sistemleri arasında, veri alışverişini sağlayan bir kurallar bütünüdür. Bu arayüz ve standartlar sayesinde, render edilecek sahnedeki nesnelerin, ışıkların vb. unsurların, geometrileri, konumları, görünümleri, etkileri ve oluşacak resmin özellikleri gibi unsurlar tanımlanır ve bu standardı destekleyen render sistemi (renderman uyumlular), tarafından bu bilgiler, görüntüye dönüştürülür (render edilir). Yazılımın ücretsiz sürümünde herhangi bir kısıtlama yer almazken, oluşturulan projelerde watermark adı verilen görsel eklenti yer almıyor. Pixar’ın buradaki tek talebi görsel efektler konusunda RenderMan yazılımının kullanıldığının belirtilmesi.

Yazılımın son sürümünü denemek isteyenler bu linki kullanarak programı bilgisayarlarına indirebilirler.

Ek :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email